Historie

scan0001De Katerjach werd in 1974 opgericht door een vijftal vrienden. Jan Fouraschen † was het muzikale brein achter ons gezelschap. Door zijn doorzettingsvermogen staat er nu iets “op de planken” wat gehoord mag worden! Wanneer je muzikaal bent, zoals onze Jan, is het vaak moeilijk om mensen muziek te leren terwijl ze geen muziek kunnen lezen. Om deze barrière te overbruggen werd een nummertjessysteem  bedacht waarbij het indrukken van het ventiel gelijkstond aan het nummer op papier. Iedereen kon hier mee spelen. Het resultaat was dat het (zeker voor een “Zaate Hermenie”) niet slecht klonk.

In de loop der jaren is er veel veranderd binnen onze club. Het spelen van muziek volgens het nummersysteem is er niet meer bij. Grote voordeel hiervan is, dat er naast de carnavalsmuziek nu ontzettend veel andere leuke muziek te maken valt.

Tegenwoordig hebben we een zeer gevarieerd repertoire. Wals, tango, pop, rock noem het maar op. Dit repertoire wordt ons aangeleerd door de opvolger(s) van Jan.

Het resultaat hiervan mag dan gehoord worden, zoals hiernaast te zien.